Me autamme pk-yrityksiä tarttumaan uuden teknologian tuomiin mahdollisuuksiin.
Tavoitteenamme on helpottaa uuden teknologian käyttöönottoa ja auttaa pk-yrityksiä ymmärtämään digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä. Esimerkiksi verkkosivut, tietoturva, hakukoneoptimointi, some ja muu markkinointiin liittyvät sisällöt ovat meidän osaamistamme. Me autamme myös etsimään kehitysprojekteissa tarpeellisia it- ja ohjelmistoalan osaajia avuksesi.

Tärkeintä on ottaa ensimmäinen askel
Me haluamme myös rohkaista ottamaan digikehityksen ensiaskeleet. Suomen yrittäjien Joonas Mikkilänkin mielestä tärkeintä on säilyttää ennakkoluuloton ja avoin mieli sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Pienet mutta määrätietoiset askeleet muodostavat ajan myötä merkittäviä digiharppauksia.
Digitalisaatiolla keskeinen rooli pk-yritysten tuottavuuden lisäyksessä
Suomessa on noin 324 000 yritystä ja 107 000 yhteisöä. Valtaosa yrittäjistä toimii yksin ja valtaosa yhdistyksistä vapaaehtoisvoimin. Digiosaamisen kehittämiselle on tarvetta, mutta resursseja vaihtelevasti.
Koronakriisi on entisestään korostanut tarvetta digitalisaation omaksumiseen pk-yrityksissä ja yritysten parempaan sopeutumiskykyyn; esimerkiksi monet yritykset joutuivat kriisin seurauksena muuttamaan fyysiseen läsnäoloon ja vuorovaikutukseen perustuvia liiketoimintamallejaan ja löytämään uusia, innovatiivisia ratkaisuja. Samaan aikaan jo aiemmin esiintynyt kuilu digitaaliset toimintamallit nopeasti omaksuneiden yritysten ja murroksessa hitaammin etenevien yritysten välillä on kasvanut.
Pienemmillä yrityksillä tarvittavaa osaamista ja resursseja ei välttämättä löydy ja ne kohtaavatkin muita todennäköisemmin haasteita uusien digitaalisten mallien ja käytäntöjen omaksumisessa. Ensimmäiset kyselytutkimukset yrityksille koronakriisin alkamisen jälkeen osoittavat, että jopa 70% pk-yrityksistä toimii kriisin seurauksena entistä digitaalisemmin. Mikäli yritykset panostavat digitaalisten liiketoimintamallien kehittämiseen myös kriisin päätyttyä, se todennäköisesti lisää niiden joustavuutta ja sopeutumiskykyä jatkossakin.

Digitukea, myös rahallista
Digital Innovation Hub teetätti syksyllä 2020 yrityskyselyn Etelä-Karjalan, Kymenlaakson sekä Uudenmaan yrityksille, jonka avulla tutkittiin pk-yrittäjien digivalmiuksia sekä niihin liittyviä tulevaisuuden kehityskohteita. Siinä kerrotaan, että suuri osa vastaajista ei ollut hakenut minkäänlaista apua yrityksen haasteisiin järjestöistä tai muista organisaatioista. Pieni osa on kuitenkin hakenut tai harkinnut avun hakemista. Apua saaneiden vastauksista yleisimmin esiin nousivat Business Finland ja ELY-keskus. Näiden lisäksi moni turvautuu muun muassa erilaisiin asiantuntijapalveluihin, järjestelmätoimittajiin tai on hakenut ratkaisua itse haasteisiinsa internetistä.
Apua saaneiden joukosta enemmistöllä on ollut positiivisia kokemuksia ja moni koki hyötyneensä siitä omassa liiketoiminnassaan. Osalla kokemukset ovat olleet myös heikompia. Yleisimmät haasteet koskivat sitä, että sopivia ratkaisuja on ollut hankala löytää, työnteon ohella lopputulokseen pääsyä on hankaloittanut ajanpuute ja pieni osa on kokenut hakuprosessin olevan haastava. (lähde: https://www.digitalinnovationhub.fi/blogi/yrityskysely-2020)
Me kerromme myös näistä mielellämme myös lisää
